Sveriges smartaste festival

Skapad:

2009-09-22

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Experimentera, upptäck, utforska, upplev, spela, testa, tävla och fika med forskare! Den 25 september utbryter ForskarFredag på 16 svenska orter – och runt om i hela Europa.

Image

Gå på mattesafari, fråga forskare i radio, res genom Vintergatan, upplev eld- och lasershow, konstruera en legorobot, ta fram dna ur en kiwi, gå på science after work, gör ditt eget dataspel, låna en forskare, testa din lungkapacitet och mycket mer står på programmet.

– Vi vill förmedla hur fascinerande och kul forskning är, både genom experiment och möten direkt med forskare, säger Anders Sahlman, projektledare VA, som koordinerar ForskarFredag i Sverige.

Aktiviteterna är gratis och öppna för alla. Evenemangen äger rum i Borås, Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Lidköping, Luleå, Skellefteå, Skövde, Stenungsund, Stenstorp, Stockholm, Trollhättan, Uppsala och Örebro.

EU-kommissionen har utlyst den 25 september som Researchers’ Night. Syftet är att visa att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb. I Sverige kallas arrangemangen ForskarFredag och anordnas för fjärde året i rad. Arrangörer är universitet, högskolor, science centers och organisationer som vill främja forskning och regional utveckling.

ForskarFredag stöds av EU-kommissionen, KK-stiftelsen, Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet och VINNOVA.

ForskarFredags webbplats

Cissi Askwall

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *