Forskardialog på bokmässan

Skapad:

2009-09-24

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Bokmässan är överväldigande. Efter en intensiv dag försöker jag över min tekopp sortera bland intrycken: möten med nya och gamla bekanta, roliga bokinköp, små giveaways och intressanta föredrag/miniseminarier.

På Forskartorget avlöste de korta seminarierna varandra. Sören Holmberg, professor i statsvetenskap, vid GU/SOM, och jag pratade inför en stor skara besökare om det vikande forskarförtroendet och följderna av det. Sören betonade bland annat hur viktigt förtroende och mellanmänsklig tillit är för att vårt samhälle ska fungera.

Efter scenframträdandet fortsatte vi prata med de ur publiken som hade fler frågor i det för dylika uppföljningssamtal avsatta utrymmet intill scenen.

Sista programpunkten på torget var ett spännande panelsamtal med rubrik ”Kunskap åt folket – men hur?”. På scenen fanns Malin Sandström,KTH-doktorand och bloggare på Vetenskapsnytt, Thomas Mattson, chefredaktör Expressen, Gunilla Hammar-Säfström, lärare i ”Klass 9A”, Gunnar Wetterberg, SACO och Erik Fichtelius, VD UR. Diskussionen handlade bl.a. om huruvida det bör vara underhållande när man kommunicerar kunskap.

I morgon ska jag gå på ForskarFredag här i trakten! Kolla programmet på olika orter på forskarfredag.se!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *