Världens bästa jobb?

I sommar var vi på Legoland. OK, Danmark var just den här sommaren inte det allra billigaste semesterstället för en svensk, men vad spelar det för roll när man får ägna sig åt oändliga mängder Lego? När jag gick där och tittade på de närmast osannolika legobyggena tänkte jag att det måste vara världens bästa jobb att konstruera och bygga upp miljöerna där.

Min yngste son vill bli en sån som hittar på nya Legobyggen. Det har han varit helt bestämd på länge nu. Det låter som ett bra val, tycker jag! Om bygga miljöer på Legoland är världens bästa jobb är nog Legobygge-påhittare det näst bästa. Eller är det tvärtom…?

Och, ärligt talat, vem skulle inte vilja ha världens coolaste visitkort (enligt bloggen Chief Happiness Officer)? Är inte bara utsikten att få ett sådant ett oslagbart skäl att söka sig till Lego?

Återstår att klura ut hur man bäst förbereder sig för en Legokarriär. Ingenjör tror jag är en bra start. Men vilken inriktning? Byggteknik? Väg- och vattnen? Elektro? Industridesign? Kanske en kurs på Konstfack? Vi får nog ringa Lego och fråga vilken bakgrund de vill ha hos sina utvecklare.

Sonen är förstås bara 7, så snart nog går han in i den ålder då det verkar som om intresset för teknik och naturvetenskap försvinner. Jag hoppas verkligen vi kan hålla lågan vid liv på något sätt. Det får kanske bli någon ny liten byggsats i julklapp ändå…

För övrigt gjorde Google mig varse att det är dansken Hans Christian Örsteds födelsedag i dag. Det var han som kom på sambandet mellan elektricitet och magnetism (år 1820). Men innan dess hade han utbildat sig till farmaceut och som apoteksföreståndare fortsatt utbilda sig – bland annat i filosofi, fysik och estetik. Desutom var han kemist. Karriärplaneringen fungerade lite annorlunda på den tiden!


Lägg till en kommentar

0 kommentarer

 1. Johan |

  Många som jobbar med LEGObyggande har någon form av industridesign-utbildning. Men det är egentligen inget krav. Det allra viktigaste är att vara riktigt duktig på att bygga LEGO. Och inte bara bygga utan även på att planera sitt bygge. Och att arbeta i grupp förstås.

  Anställningsprocessen på LEGOLAND Californien t.ex. består förutom en intervju även av en sorts tävling.
  http://blogg.aftonbladet.se/legobloggen/2009/06/har-du-vad-som-kravs-for-att-jobba-pa-legoland

  Svara
  • Karin |

   Hej Johan!

   Tack för tips och upplysningar. Jag ska förmedla detta till sonen. Han jobbar helt klart hårt på det där första och viktigaste…
   Och tack för länk till Legobloggen! Den hade jag inte sett förut. Vad roligt med en blogg om bara lego!

   Svara