Sommartips

Skapad:

2009-06-26

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Har du problem att få tiden att gå under sommaren? Här kommer några tips, utöver P1 Sommar som jag nämnt tidigare.

Forskning & Framsteg ramlade ner i brevlådan härom dagen och jag fastnade genast i tema-delen om Galileo Galilei. Det är ju i år 400 år sedan han riktade sin hembyggda kikare mot himlavalvet. Väl värt att fira, t.ex. med jordgubbstårta!

Jag kan rekommendera F&F-artiklarna som hängmatte- eller hammockläsning. Dessvärre finns inte hela artikeln om Galileis liv och gärning  och Bengt Gustafssons krönika på webben om man inte prenumererar, så för dem behövs en papperstidning. Däremot artikeln om Vatikanens egen astronom George Coyne finns att läsa på F&Fs sajt.

För mig finns det ingen konflikt mellan tro och vetande, det är två helt skilda områden av mänskliga strävanden, säger Påvens astronom.

Ny Teknik tipsar om smultronställen runtom i TeknikSverige. På ledarplats finns dessutom ett boktips för den som vill besöka spännade platser med industrianknytning. Boken heter Fånga platsen – guide till Sveriges företagsamma historia (SNS Förlag) av Anders Johnson, författare och tidigare politisk chefredaktör för DN. Den innehåller enligt uppgift över 1 000 platser, så man har att göra en stund för att besöka alla dem!

Har ni sett annonserna om det nya Pi-priset som Kungliga VetenskapsAkademien och bokförlaget Fri Tanke inrättat? Malin skriver om det här. Det handlar om att skriva en populärvetenskaplig bok inom naturvetenskap, och är endast för debutanter. Prissumman är Pi gånger 100.000 kronor. Deadline är 31 augusti 2010, så detta tips räcker hela nästa sommar också!

sand-350px1

Men först väntar förstås Almedalsveckan, och där är det verkligen inte svårt att få tiden att gå! Du som råkar vara i Visby onsdag den 1 juli: Välkommen till dialogseminariet När din kunskap bli min, som VA anordnar tillsammans med  forskningsråden FAS, Formas, VINNOVA och VR! Läs mer här.

Själv tänker jag ladda in några Michael Jackson-låtar i MP3-spelaren och gå runt och känna mig nostalgisk. Tänk, på 80-talet… då kunde dom skriva bra musik…!

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *