Alternativmedicinsk granskning prisad

Skapad:

2009-01-16

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Medicinjournalisten Anna Bäsén har utsetts till Årets folkbildare 2008 av föreningen Vetenskap & Folkbildning. Hon får utmärkelsen och 25 000 kronor för sina artiklar i Expressen om alternativmedicinska behandlingar.

Image

– Anna Bäsén har i flera omfattande grävande reportage visat hur utövare av alternativmedicin använder verkningslösa metoder, ibland till rena ockerpriser. Hennes insatser är särskilt betydelsefulla eftersom massmedia ofta har en förbluffande godtrogen inställning till alternativmedicin, skriver Vetenskap & Folkbildning i ett pressmeddelande.

Samtidigt utser föreningen Vidarkliniken i Järna och dess verksamhetschef Ursula Flatters till Årets förvillare 2008. De får utmärkelsen för att de länge har använt det Vetenskap & Folkbildning anser vara pseudovetenskapliga behandlingsmetoder.

Cissi Askwall

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *