Vetandets värde – VA-dagen 5 november 2008

Referat från VA-dagen av Siv Engelmark, vetenskapsjournalist.

Forskare, företagsledare, entreprenörer och finansiärer – alla kom till VAdagen den 5 november 2008 för att diskutera hur forskare och företag ska kunna samspela mera.

Moderatorn Elin Ek inleder med att hon är imponerad av att Vetenskap & Allmänhet har lyckats samla så många celebriteter, och presenterar därefter en rad hemliga gäster som kortfattat ger sin syn på kunskap. Här finns kungen, ministrar, fotbollsproffs, företagsledare och författare, alla träffsäkert gestaltade av imitatören Anders Mårtensson. VA-dagen hålls på Konstfack, Sveriges största konst- och designhögskola som sedan fyra år finns i LM Ericssons gamla fabrik vid Telefonplan i södra Stockholm. Närmare 200 deltagare har hittat till de K-märkta funkislokalerna via den orange-snitslade vägen från T-banan.

Läs referatet (pdf-format)


Kommentering är avstängd.