Vetenskap i Politisk Press

Skapad:

2006-07-04

Senast uppdaterad:

2022-12-20

En innehållsanalys av partiernas egna tidningar – I denna skrift presenteras en analys av det vetenskapsrelaterade innehållet i de politiska partiernas tidskrifter.

Analysen är en del av VAs studie av politikers relation till vetenskapen, som totalt består av tre delar

  1. 595 riksdagspolitiker, ledande kommunpolitiker i hela landet och ledamöter i Stockholms kommunfullmäktige intervjuades av Synovate Temo i april 2006 (VA-rapport 2006:2 Politikers syn på Vetenskap).
  2. Analys av vetenskapligt relaterat innehåll i ett urval av riksdagspartiernas och deras ungdomsförbunds tidningar med avseende på omfattning, vilka ämnen som behandlas och hur materialet presenteras (denna rapport, VA-rapport 2006:3 Vetenskap i Politisk Press).
  3. En fördjupande skrift med egenskrivna essäer och intervjuer av nio forskare och nio politiker, där dessa utvecklar hur de ser på relationen mellan forskare och politiker (VA-rapport 2006:4 Kunskapsbiten, 18 röster om relationen forskare – politiker).

En kort sammanfattning av hela studien ges i VA-rapport 2006:5 Politik och vetenskap.

VA-rapport 2006:3


Författare: Karin Lundquist, Vetenskap & Allmänhet.

Publicerad: Juni 2006

Antal sidor: 40

Kommande arrangemang


Senaste VA-nyheterna

Förteckning över våra projektKontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]