Lärare behöver lära mer om genteknik

Skapad:

2005-09-15

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Det brister i fortbildningen av lärare i genteknik. Kunskapsutvecklingen går oerhört fort inom området och behovet av utbildning är stort. Det framkom vid en hearing i Riksdagen.

De etiska aspekterna av gentekniken påverkar oss alla i vardagen. Nils Uddenberg, etiskt sakkunnig i Gentekniknämnden, berättade att han flera gånger inbjudits till Filosofilärarnas förening men aldrig till biologilärarna.

– Det är bekymmersamt om intresset för etiska frågor är större inom filosofi än naturvetenskap. Men det finns helt klart ett fält för samarbete mellan lärare inom biologi, filosofi och religionskunskap, sade Nils Uddenberg.

Bland de medverkande fanns också lärare på gymnasiet och universitetet, forskare, intresserade riksdagsledamöter och VAs generalsekreterare Camilla Modéer. Hearingen om utbildningsbehoven inom genteknik i skolan ägde rum i Riksdagen i maj 2005.

Läs en rapport från hearingen. (word-format)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *