Se Hjärnan!

Skapad:

2005-02-03

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Forskarna menar att de fått fram mer kunskap om hjärnan de senaste tio åren än under människans hela tidigare historia! Nu görs en utställning som visar hur de nya kunskaperna kan förändra vår tillvaro.

Image

Det är först nu som vi börjar förstå vad hjärnan gör och hur det går till. Utställningen vill öka intresset för detta det kanske märkligaste forskningssprånget som människan åstadkommit och berör många olika aspekter på hjärnan – evolutionen, forskningen, sjukdomarna och framtiden.

Se Hjärnan! är en vandringsutställning, en webbplats, en film och en rad olika programaktiviteter. Utställningen är uppbyggd kring en ”hjärnspegel”, där besökarna kan se sin egen hjärna. Genom att följa olika nervtrådar kan man lära mer om hur hjärnan utvecklats under årmiljonerna, hur nervsystemet och minnet fungerar, hur hjärnan kan utvecklas tillsammans med datorerna i framtiden mm. I varje utställningsdel finns en laboratoriebänk för egna experiment.

Vandringsutställningen invigdes vid Universeum i Göteborg i februari 2005 och turnerar i landet under 2005 och 2006. Projektet är ett samarbete mellan KK-stiftelsen, Riksutställningar och Vetenskapsrådet.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *