Kylskåpskalla isfynd

En ben från en meterlång groda har hittats i Antarktis. I höst kan mjölkdrickare i Mellansverige läsa om den 250 miljoner år gamla grodan i den kilometertjocka polarisen. Av fyndet förstår forskarna att klimatet var ganska milt vid den här tiden.

Andra sorters polarforskning beskrivs också på mjölk- och filpaketen. Tanken är att texterna ska stimulera ungas intresse för naturvetenskap och forskning. Paketen hänImagevisar till www.polar.se/vetgirig där det finns en omfattande länksamling för den som vill hitta ny kunskap och spännande upplevelser med anknytning till Arktis och Antarktis.

Skolklasser kan också ställa frågor om fysik och polartrakterna och få e-postsvar direkt från forskare som jobbar på Sydpolen. De som vill kan även få uppdrag att utföra i klassrummet.

Polarforskningssekretariatet, som i år fyller 20 år, står bakom mjölkkampanjen. Det är en statlig myndighet som organiserar och leder forskningsexpeditioner till polartrakterna i internationell samverkan.


Lägg till en kommentar