Erlanderseminarium den 14 juni 2004 i Ransäter, Värmland

Skapad:

2004-06-23

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Dokumentation av: Karin Hermansson

En dialog mellan forskare och allmänhet är nödvändig; det är de flesta överens om. Kompetensbehovet i samhället ökar och det finns vetenskap i nästan allt. Därför behövs fler högre utbildade, mer kunskap och fördjupad forskning. För detta krävs i sin tur både fler studenter som väljer högre utbildning och mer pengar till forskningen.

Vid årets Erlanderseminarium på Erlandergården i Ransäter diskuterades hur vi kan främja samtal och öppenhet mellan vetenskap och allmänhet – särskilt unga. Forskare, forskningsfinansiärer, politiker, journalister och studenter fanns bland seminariedeltagarna. Vetenskapsjournalisten Peter Sylwan ledde samtalet.

Ladda ner pdf här.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]