Utbildningsradion vinner mediepris

Skapad:

2004-05-05

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Utbildningsradions naturvetenskapliga magasin ”Jorden är Platt” är årets vinnare av det vetenskapliga mediepriset om 75 000 kronor. Programserien började sändas år 2001 och är innehavare av Utbildningsradions tittarrekord.

Image

Jorden är Platt är ett resultat av lärares efterfrågan på undervisningsmaterial i naturvetenskap. Målgruppen är unga vuxna samt komvux-elever. Förhoppningen är att fler ska lockas till högskolestudier i naturvetenskap och teknik.

Redaktionen för Jorden är Platt har som uttalad målsättning att få framför allt unga tjejer mer nyfikna på naturvetenskap. Mer än hälften av de medverkande är av denna anledning kvinnor.

Det vetenskapliga mediepriset delas sedan fyra år tillbaka ut av IVA och Stiftelsen för Vetenskapsinformation. Enligt jurymotiveringen tilldelas redaktionen för Jorden är Platt priset bland mycket annat för dess förmåga att placera vetenskap i vardagliga sammanhang och servera värdefull kunskap i förbifarten.

Programserien är nu avslutad, men redaktionen håller nu på att vidareutveckla programidén till en vetenskaps-talkshow som kommer att sändas i höst. Under inspelningarna, som är schemalagda till juni, finns det möjligheter för den som vill att deltaga. Programledare blir precis som för Jorden är Platt-programmen Anna Charlotta Gunnarson, som är på bild ovan.

Jorden är Platts hemsida

Vetenskapliga medieprisets hemsida

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *