Science Generation undersöker ungas attityder till GMO

Skapad:

2003-10-03

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Över 95 000 unga har svarat på en internetenkät om sin syn på genmodifierade livsmedel. Det är den mycket populära internetportalen Lunarstorm som på uppdrag av Science Generation genomfört undersökningen.

Image

Projektet Science Generation syftar till att pröva nya metoder och skapa nya mötesplatser för att nå ut till allmänheten. Projektet skall mobilisera allmänheten genom att tillhandahålla verktyg för att få till stånd ett kunskapslyft och även öka debatten om och intresset för bioteknik. Initiativet till projektet kommer från Frankrike och finansieringen står till stor del EU-kommissionen för. I detta fall har man uppdragit åt Lunarstorm att undersöka attityder kring genmanipulerade livsmedel. Resultaten kan ni ta del av genom att följa länkarna nedan:

Läs resultaten i tabellform (pdf)

Se utvalda resultatdiagram (pdf)

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *