Känslosamt på Bokmässan

Skapad:

2003-09-26

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Du är den ende och Känslosamt var rubrikerna när ungdomar och forskare diskuterade kärlek, partnerval och känslor under Bok & Biblioteksmässan i september 2003. Mässan hade ett populärvetenskapligt huvudtema och hundratals forskare medverkade i olika aktiviteter. VA anordnade två programpunkter på Forskartorgets scen, mitt i den del av mässan där högskolor och forskningsstiftelser hade sina montrar.

Image

Vad styr hur vi väljer en partner? Vad är förälskelse? Är känslor rationella? Finns det en enda rätta? Existerar kärlek vid första ögonkastet? Ja, det var några av frågorna som avhandlades på scen inför många intresserade mässbesökare. Jenny Andersson, gymnasist som gick sista året på naturvetenskapligt program, samtalade med Gunnar Bjursell, professor i molekylärbiologi respektive Filip Radovic, doktorand i teoretisk filosofi.

Publiken uppmanades att delta i diskussionerna men bara några få tog chansen att komma med inlägg. Desto fler samlades efteråt för att prata mer med inte minst Gunnar Bjursell, vars inlägg om hur djur väljer partner väckte stort intresse.

Under mässans särskilda seminariedag för gymnasieelever anordnades också programpunkten Känslosamt där Gunnar Bjursell, Filip Radovic, Jenny Andersson och hennes klasskamrat Björn Goffeng tillsammans pratade om kärlek och känslor inför ett hundratal gymnasister.

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *