Läs kapitlet ”Mer forskning” ur SOM-undersökningen 2002

Skapad:

2003-07-11

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Nu finns texten för första gången tillgänglig för alla som vill läsa.

Unga vill satsa betydligt mindre än äldre på forskning, visar denna undersökning. Livet blir bättre tack vare vetenskapen, tycker fyra av fem svenskar. Tre procent menar att det blir sämre. Men bland tonåringarna tycker bara tre av fem att vetenskapen förbättrar livet och de unga vill satsa betydligt mindre än äldre på forskning. Det visar 2002/2003 års SOM-undersökning (Samhälle Opinion Massmedia) vid Göteborgs Universitet där 6 000 svenskar svarat på VA-frågor om vetenskap.

SOM-undersökningen 2002

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *