Något för stranden eller hängmattan

Skapad:

2010-07-12

Senast uppdaterad:

2022-01-10

Almedalsveckan är över, men nu finns ett refererat från VAs seminarium Kunskap i en klass för sig? Medverkade där gjorde Anders Flodström, Sören Holmberg, Henrietta Huzell, Peter Honeth och Rosana Dinamarca. Läs mer här.

På ett frukostseminarium som jag besökte fick jag en massa tips på politiska bloggar som kan vara spännande att följa inför valet i september. Politometern, som arrangerade seminariet i samarbete med Almega, analyserar politiska bloggosfären och listar vilka som har mest inflytande. Om politiska bloggare har ”makt” och huruvida de kommer att påverka valrörelsen var frågor som diskuterades av panelen – som dock var eniga i att bloggarnas betydelse inte ska överdrivas utan ses som en del i det politiska samtalet. Emma Opassande (pp) och Mary Jensen (m) refererar, länkar till övriga medverkandes bloggar och till den filmade versionen.

Den som är nyfiken på vad ESOF 2010 i Turin hade att erbjuda kan läsa vad SVTs bloggare på plats tyckte om exempelvis var forskarna var på den flotta invigningen eller hur viktigt det egentligen är med just europeisk forskning. Referat av VAs session om hur näringsliv och forskning kan samverka bättre kommer småningom.

För dig som funderar på att starta en egen blogg har Åsa startat en läsvärd Vetenskapsbloggskola som jag kan rekommendera som semesterläsning. Tre delar har det blivit än så länge, och vi ser fram emot mer!

Och så har ju Malin listat årets sommarpratande forskare, så det är bara att rita in dem i semesteralmanackan och beväpna sig med en radio.

Med detta är man rustad för åtminstone ett par dagar på stranden eller i hängmattan. Vi hörs i augusti!

/Karin Hermansson

Kontakt

Vetenskap & Allmänhet

[email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *